Pravila utrke

 

ORGANIZACIJA

 

Trail running trku „Ogulin Trail“ organizira Društvo za sportsku rekreaciju KOCI  iz Ogulina (u daljnjem tekstu organizator).

 

UVJETI SUDJELOVANJA

 

Minimalna starosna dob natjecatelja za sudjelovanje na utrci je 18 godina (najkasnije na dan natjecanja).

Svi natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da se na utrci natječu na osobnu odgovornost, da su upoznati sa pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati, te da su upoznati sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.

Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama. Svojom prijavom natjecatelji potvrđuju da su u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja, da su zdravstveno osigurani i da posjeduju odgovarajuću opremu.

Prilikom preuzimanja startnih brojeva svatko od natjecatelja dužan je organizatoru ostaviti svoj broj mobitela kojeg će imati tokom cijele trke. Mobitel mora biti napunjen i upaljen za cijelo vrijeme trajanja trke.

Svaki natjecatelj tokom trke u svojoj opremi mora imati identifikacijski dokument, osobnu iskaznicu.

 

UTRKA

 

Utrka "Ogulin Trail" održava se u gradu Ogulinu. Start i cilj utrke je u Dobrinoj ulici kod teniskog igrališta u naselju Prapuće. Utrka se održava na dan kojeg odredi organizator, a koji je oglašen na službenim stranicama utrke, facebook stranici, web portalu preko koje se vrši prijava i ostalim javnim glasilima. Detalje  o utrci kao i kategorije utrka pogledati na infu o utrci

 

PRIJAVE I REGISTRACIJE

 

Prijava natjecatelja na utrku vrši se preko web portala stotinka.hr. Nakon izvršene prijave potrebno je izvršiti uplatu startnine na račun organizatora do datuma navedenog u infu utrke. Uplata startnine vrši se općom uplatnicom na žiro račun organizatora

 

Primatelj: Društvo za sportsku rekreaciju KOCI Ogulin

Adresa: Dobrina ulica bb, 47300 Ogulin

IBAN: HR1024020061100125057

Model: HR00

Poziv na broj: 2357-04-2017

Opis ili svrha plaćanja: "Ogulin Trail" - Ime natjecatelja

Startnina: ovisno o utrci za koju se prijavljujete 80kn (13km)

 

Registracija prijavljenih natjecatelja vrši se na dan utrke u vremenu od 07:00 sati do pola sata prije starta svake utrke.

 

Svaki od prijavljenih i registriranih natjecatelja pored okrijepa na stazi dobiva startni broj, kartu utrke, objed po završetku utrke, a prva 3 natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji medalje i nagrade.

 

OPREMA

 

Od obavezne opreme svaki natjecatelj mora imati:

 

- Napunjen i upaljen mobitel na kojeg organizator u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija tokom trke može kontaktirati                natjecatelja

- Osobnu iskaznicu

- Zdravstvenu iskaznicu

- Natjecateljski broj (osigurava organizator)

- Karta staze (osigurava organizator)

 

Ostala oprema je neobavezna, ali organizator sugerira i predlaže da svatko od natjecatelja ima odgovarajuću opremu koja je neophodna za ovakvu vrstu natjecanja.

 

Kao što su:

 

- ruksak ili pojas oko struka

- bidon ili mijeh za vodu (za minimalno 0.5l tekućine)

- hrana (energetska pločica ili nešto slično)

- zviždaljka

- prva pomoć (elastični zavoj, prvi zavoj, kompresa, flasteri)

- jakna za zaštitu od kiše / vjetra

- kapa

 

Preporučena oprema:

 

- štapovi za hodanje

- krema protiv sunca

- rezervna odjeća

 

NATJECATELJSKI BROJEVI

 

Prilikom registracije svaki natjecatelj će dobiti startni broj.

Startni broj se mora nositi tijekom cijele utrke, na prsima ili stomaku, ne smije biti prekriven ruksakom ili odjevnim predmetima, te mora biti jasno vidljiv.

 

 

OKRIJEPNE STANICE

 

Na stazi će biti postavljene okrijepne stanice sa pićem i hranom.

Svaki natjecatelj mora voditi računa da ima dosta tekućine i hrane do slijedeće okrijepne stanice.

 

KONTROLNE TOČKE

 

Pored okrijepnih stanica na utrci će biti nekoliko kontrolnih točaka na kojima se nalaze kontrolori. Oni vode evidenciju prolaza natjecatelja. U slučaju bilo kakvog nesportskog ponašanja ili nepoštivanja pravila i propisa utrke o istom obavještavaju žiri utrke koji odlučuje o diskvalifikaciji natjecatelja.

 

OZNAKE NA STAZI

 

Utrka prolazi šumskim stazama, puteljcima i makadamskim putevima te kojim kilometrom i po asfaltu. Većina puteva označena je planinarskim markacijama. Bez obzira na planinarske oznake, staza će dodatno biti označena trakama, tabelama (na bitnim križanjima), natpisima i strelicama na tlu (asfalt). Na mjestima gdje nema odvajanja puteva ni skretanja, razmak između oznaka bit će maksimalno 100m.

 

VREMENSKI LIMITI

 

Vrijeme za završetak pojedine utrke je ograničeno i ono iznosi 3 sata (13km) i 7 sati (33km). Pored krajnjeg vremenskog limita za završetak utrke određeni su i vremenski limiti na okrijepnim stanicama (1:30 h Stožac i 3:00 h KT3). Prije isteka vremenskog limita potrebno je napustiti okrijepnu stanicu. Nakon tog vremena okrijepne stanice se zatvaraju te se uklanjaju oznake sa staze.

 

ODUSTAJANJE

 

Natjecatelji koji tijekom utrke odluče odustati moraju nastaviti do najbliže kontrolne točke, okrijepne stanice ili cilja utrke te informirati kontrolore na tim točkama kako bi organizator osigurao njihov povratak na start/cilj.

Ukoliko je odustajanje uzrokovano povredom i ukoliko natjecatelj nije u mogućnosti nastaviti do najbliže kontrolne točke, okrijepne stanice ili cilja utrke, natjecatelji su dužni kontaktirati organizatora putem mobitela.

 

DISKVALIFIKACIJA

 

Diskvalifikacija znači automatsko isključivanje natjecatelja iz utrke.

Natjecatelji će biti diskvalificirani zbog slijedećeg:

 

- ostavljanja otpada duž staze te ugrožavanja flore i faune

- korištenja bilo kakvih prijevoznih sredstava tijekom utrke

- zamjene natjecateljskog broja sa drugim natjecateljem/natjecateljima

- korištenja kratica i neoznačenih puteva, te kretanje van označene staze utrke

- nepomaganja natjecaljima u nevolji

- nesportskog ponašanja i/ili uvredljivih riječi prema drugim natjecateljima/organizatoru

- nepoštivanja odluka od strane organizatora, kontrolora, doktora ili HGSS-a

- odlaska sa kontrolne točke/okrijepne stanice nakon određenog vremenskog limita

- neprimjerenih sadržaja na fotografijama / video snimkama objavljenim nakon utrke kojima se vrijeđaju drugi natjecatelji ili organizator utrke

 

PRIGOVORI I ŽALBE

 

Prigovori i žalbe podnose se direktoru utrke u pisanom obliku po završetku natjecanja, najkasnije 1h prije službenog proglašenja pobjednika. Žiri utrke razmotrit će sve eventualne prigovore i žalbe te donijeti konačno riješenje.

 

NAGRADE

 

Prva tri natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji dobivaju nagrade i to kako slijedi:

1. mjesto u obje kategorije pehar

2. mjesto u obje kategorije pehar

3. mjesto u obje kategorije pehar

 

ŽIRI UTRKE / DIREKTOR UTRKE

 

Žiri utrke sačinjavaju:

3 predstavnika organizatora

Direktor utrke je Juraj Belina

 

BROJEVI ORGANIZATORA / u slučaju povrede

 

Molimo Vas da u slučaju povrede, te ukoliko niste u mogućnosti direktno obavijestiti kontrolore na stazi o eventualnoj povredi Vas ili drugih natjecatelja, kontaktirate organizatora na brojeve u nastavku:

Juraj Belina: +385 (0) 989 045 602

Hrvoje Jerak: +385(0) 911 721 172

 

PROMJENA STAZE – OTKAZIVANJE UTRKE

 

Organizator zadržava pravo da u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave naprave izmjene na stazi, okrijepnim stanicama, mjestima liječničke službe i spašavatelja. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (jaka kiša, vjetar, visoki rizik od oluje), početak utrke može se odgoditi najviše za 24 sata. Ukoliko ni tada ne bude moguće održati utrku, utrka će biti otkazana.

 

ZAŠTITA PRIRODE

 

Utrka se održava u šumskim predjelima grada Ogulina. Kako bismo sačuvali prirodu u njenom što izvornijem obliku budimo pažljivi prema njoj, sačuvajmo je i uživajmo u njoj. Natjecatelji tijekom utrke ne smiju zagađivati okoliš te uništavati okolnu floru i faunu, ne smiju bacati otpad na stazi, te odlagati smeće na bilo kojoj destinaciji između starta i cilja utrke, osim na okrijepnim stanicama. Natjecatelji koji se ne budu pridržavali navedenih pravila biti će diskvalificirani.

 

SUGLASNOST O MEDIJSKOJ SLOBODI

 

Prijavom za utrku natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke. Organizator utrke pridržava sva prava za korištenje, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih video i foto materijala.

 

OSIGURANJE TRKE

 

Trku osiguravaju u slučaju nezgoda i intervencija na stazi Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) stanica Ogulin.

Medicinsko osoblje hitne medicinske pomoći iz Ogulina

Policija Republike Hrvatske. PU Karlovačka, PP Ogulin.

 

RASPORED UTRKE

 

Rasporedi utrka prema raspisu i infu utrke.

 

 

 

O

f

info@ogulintrail.com